Glasbeni studio Note zlatá

Mentorica za vokalno tehniko, Maja Bevc, je po izobrazbi diplomirana jazz pevka in violinistka.

V času študija violine na Akademiji za glasbo v Ljubljani se je udejstvovala kot solistka ter komorna in orkestrska glasbenica (1. violina v godalnem kvartetu Kvintesenca, koncertna mojstrica v komornem orkestru Laax v Švici, študentska Prešernova nagrada za izvedbo Sibeliusovega violinskega koncerta s imfoničnim orkestrom RTV Slovenija,..).

Po končanem študiju je igrala v Orkestru slovenske Filharmonije ter poučevala violino v glasbenih šolah v Ajdovščini, Litiji in v Ljubljani. Po nekajletnem delu in pevskem izobraževanju ob delu, jo je pot ponesla na spremjemne izpite v tujino, kjer je kasneje (v Avstriji- Graz in Nemčiji – Berlin) študij jazz petja z odliko zaključila. Poleg rednega študija jazz petja se je dodatno izobraževala tako na področju vokalne tehnike kot tudi vokalne improvizacije pri svetovno znanih umetnikih: Fred Hersch, Judy Niemack, Ann Marie Speed, Barry Harris in mnogimi drugimi.

Nastopala je z uveljavljenimi slovenskimi in tujimi jazz glasbeniki v klubih na Dunaju, v Grazu, Bonnu, Berlinu, Odessi,…

Sedaj ima svojo pevsko šolo v Ljubljani – Glasbeni studio Note zlatá, kjer redno individualno dela s 30-imi pevci ter z njimi, skupaj s profesionalnimi jazz glasbeniki v bandu, prireja letno več koncertov (Nebotičnik, Jazz klub Gajo, Opera bar, Cekinov grad,…).

Poleg tega poučuje tudi na pevskih seminarjih ter sodeluje z uveljavljenimi vokalnimi skupinami kot npr: Perpetuum Jazzile, vokalna skupina Kreativo, vokalna skupina Bejazzy, vokalna skupina Amadeus, Zbor Sv. Nikolaja Litija,..

Za več informacij lahko obiščete Majin Facebook profil

Nastope Majinih učencev si lahko ogledate tukaj: nastopi

TOP